tirsdag den 28. september 2010

Kontrasternes konference


Eventdagarna – den svenske pendant til IEG’s sponsorkonference i Chicago – løb i år af stablen den 15.-16. september i Göteborg.Som repræsentant for en virksomhed, der i det daglige har en seriøs tilgang til arbejdet med sponsorater, kunne man godt blive en anelse skræmt, da man trådte ind i ”Svenska Mässan”, der dannede rammen om arrangementet. Her blev man nemlig mødt af et sandt messestandsmekka, hvor alt fra busselskaber, bryllupsplanlæggere og arrangører af snescooter-events havde taget opstilling side om side for at gøre sig til for de forventningsfulde besøgende.  
       
Efter kortvarigt at have snuset forsigtigt rundt blandt standene og bearbejdet det første chok, blev det hurtigt klart, at det nok var til de forskellige seminarer og oplæg, man skulle sætte sin lid. Heldigvis skulle det vise sig at være adskillige lyspunkter blandt rækken af oplægsholdere, heriblandt de to keynote speakers:

David Magliano: ”The perfect pitch”
Som en af hovedmændene bag Londons succesfulde OL 2010 værtskabskandidatur berettede Magliano om de overvejelser der lå til grund for udformningen af London præsentation overfor IOC og de mange OL-entusiaster, der verden over følger udskilningsløbet i TV og på storskærme. Hovedbudskabet var, at London som den eneste by i kapløbet om OL 2012 valgte en tilgang, der stak ud i forhold til resten af  feltet. Målet var at påvirke IOC’s medlemmer til at ændre perspektiv og dermed beslutningsgrundlag.

I stedet for at fokusere på byens evne til at løfte selve arrangementet, valgte London at fokusere på byens tiltrækningskraft over for ungdommen, og dermed også byens mulighed for at bringe ungdommen og de olympiske idealer tættere sammen. At gøre støvede og korruptionsbefængte IOC attraktiv over for fremtidens verdensborger, er en opgave IOC ikke selvstændigt kan løse. Ved at bidrage konstruktivt til at løse denne lille kommunikationsudfordring, endte London med at vinde over forhåndsfavoritten Paris. Skal man tro David Magliano, var det netop det ændrede perspektiv og indsigten i IOC’s image-udfordringer, der gjorde udslaget.

Peter Draper: “What’s so special about football – harnessing the passion”
Med udgangspunkt i Manchester Uniteds enorme forretningsmæssige succes, inspirerede Draper i en god times tid. Med kodeord som maksimering af stadion-indtægter, opbygning af en sammenhængende tilstedeværelse i medierne, udvikling af strategiske partnerskaber, bæredygtig international ekspandering samt initiativrig forretningsudvikling, søgte han at forklare baggrunden for klubbens succes. Skulle man have glemt det, var indlægget et markant eksempel på, at forretningen for verdens største  sportsbrands er baseret på meget mere end sport – i Uniteds tilfælde en industri, som Draper selv kalder ”The Escapology Business”. En af de mest interessante enkeltstående oplysninger var, at det siden 1990-2010 er lykkedes United at udbygge den del af fanbasen, de kan kommunikere direkte med, fra 400.000 til 12.000.000 personer globalt.


Således opløftet over flere gode oplæg drog den lille danske MEC Access delegation videre til aftenens branchefest, hvor man udsat for et lettere usammenhængende underholdningsprogram, der bl.a. talte finske ”Fork” (http://www.youtube.com/watch?v=rVHLme7LtYs), kom lidt ned på jorden igen.

//Mathias Olesen og Karsten Bjerring        

Ingen kommentarer:

Send en kommentar