tirsdag den 23. marts 2010

Paid, Owned, Earned - sponsering og kassetænkning hører ikke sammen

Paid, Owned, Earned – Sponsering og kassetænkning hører ikke sammen


På det seneste har tankegangen om paid, owned og earned media vundet mere og mere indpas som kategorisering af et meget skiftende mediemarked. Interessant at læse Jim Andrews blog fra IEG om paid, owned, earned tankegangen og sponsorater

“What struck me is how well sponsorship is positioned to deliver across these three media buckets. Although often—and mistakenly—not considered as part of “media planning,” sponsorship is unarguably connected to paid, owned and earned media”, Jim Andrews, senior VP, IEG.

Det er rigtigt at sponsorrettigheder giver adgang til traditionelle indkøbte medier (Paid), som del af en aftale og skaber indhold til sponsorers egne ejede (Owned) medier, hvilket igen giver afkast på earned media. Den rigtige og relevante aktivering, der bidrager til partnerens interessenter optjenes i takt med at sponsorater indtager en større og større rolle i mediebilledet. Mediebilledet i dag er mere fragmenteret end nogensinde og den klassiske kassetænkning er ikke længere relevant, når man arbejder strategisk med sponsorater. Sponsorater er oplagte til at brede sig over Paid, Owned og Earned på samme tid.

Deltagelsen på IEG bekræfter den tendens og jeg ser frem til at udvikle måder og strategier i Danmark, der ideelt breder sig over alle tre områder.



//Katja

Ingen kommentarer:

Send en kommentar