torsdag den 17. marts 2011

Sponsoraters (nye) betydning for forretningen


Der er ingen tvivl om at større sponsorater har en betydning for virksomheden. Men hvilken betydning og hvad gør en større sponsoraftale ved forretningen? Lad os prøve at lege med begrebet partnerskab frem for sponsorater. Det er i store træk den tankegang vi alle i sponsoruniverset skal transformere os selv hen til.
John Kennedy (IBM) Mark Waller (NFL) og Sarah Robb O´Hagan (Gatorade/PepsiCo) er fremragende eksempler på den transformation. De har netop holdt et spændende indlæg på EIG konferencen i Chicago.
Når vi som rettighedshaver, sponsor eller rådgiver, hvad enten det er BTB eller BTC, arbejder med partnerskaber er det vigtigt, at vi kigger på mulighederne i et langt større perspektiv.
Først og fremmest må rettighedshavere grave dybt i egen baghave og synliggøre det produkt de sælger – altså i et indefra og ud perspektiv, hvilke målgrupper gives adgang til, ikke kun i en demografisk forstand, men i en følelsesbestemt form som f.eks. passion, kultur, adfærd og motivation. Hvilke permissions og hvilke muligheder indeholder samarbejdet? Det skal afklares.
Desuden er det vigtigt at forstå alle de kommunikationskanaler, der giver os adgang til målgruppen, hvordan kan vi bruge dem og kommunikere relevant via disse og ikke mindst derned komme endnu tættere på produktet og målgruppen.
Udnytter vi potentialet godt nok? Tænker vi på den nye digitale revolution som en mulighed, der kan udvide taletiden, skabe emotionel kontakt til fans, publikum og samarbejdspartner - og ikke mindst, vil alle være med til at udvikle rettighedshavers produkt? Hvad nu hvis en kulturinstitution, musik- eller sports-rettighedshaver skabte et digitalt fællesskab, hvor målgruppen kunne komme endnu tættere på deres passion og dele den i et digitalt univers med andre? Vil det forlænge dialogen, skabe ny indsigt om målgruppens passion, adfærd og motivation, skabe nye oplevelser og interaktion og sætte nye standarder for måden at være fan eller publikum på? Og er det måden af fastholde og udvikle nye målgrupper og fans på?
Hvis ovenstående er givet, gør det så de nye muligheder endnu mere interessante for udbyder og sponsor? Det korte svar er Ja. Hvis man som rettighedshaver evner at udvikle et brand, som er mere end eksponering og hvor sponsor kan blive en væsentlig bidragsyder til en forsat udvikling af industrien hvad enten der er tale om sport, kultur, musik eller andet, så skaber det en mulighed for sponsor og rettighedshaver til at interagere i et langt større forretningsperspektiv.

Alt dette diskuteres livligt i disse dage i Chicago, hvor dagens skribent Jonas Langhoff, Client Director fra MEC Access opholder sig. Læs mere via www.sponsorhip.com og www.mecaccess.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar