mandag den 14. marts 2011

Effektive sponsorater tænkes ind i paid, owned og earned universet

Begrebet paid, owned og earned er på de fleste marketingschefers agenda disse år, når det kommer til at kategorisere og prioritere hele medie- og marketingindsatsen. Nu skal det også forplante sig til virksomhedernes sponsoransvarlige.

I samarbejde med sponsorrådgivningsvirksomheden MEC Access vil Huset Markedsføring i denne uge sende trends fra den årlige IEG sponsor- og eventkonference i Chicago. Men allerede i dag varmer vi op. MEC Access har nemlig inden konferencen været et smut forbi deres kolleger i New York for at samle ny viden og inspiration. Her blev der blandt andet sat fokus på sponsering tænkt ind i paid, owned og earned tilgangen.

Client Director hos MEC Access Thomas Beirholm ”Det er jo fantastisk at se, hvor meget man kan få ud af sponsorpartnerskabet, når det bliver sat ind i en paid, owned og earned tankegang. Det er helt naturligt, relevant og så øger det din mulighed for at få succes med sponsorarbejdet. Hvis man altså ønsker at udnytte potentialet inden for området”.

Thomas forklarer videre, at det vigtigste er at tage udgangspunkt i målgruppernes behov og ønsker og derefter udvikle sin sponsoraktivering ”Du betaler som sponsor for at være en del af en passion (paid). Det giver adgang til nogle ofte generiske eksponerings- og hospitality ydelser, men vigtigst af alt giver det dig en masse muligheder. Især en mulighed for at kommunikere med en målgruppe, der som udgangspunkt er engageret i selvsamme passion for sport, musik, sociale sager osv. 

Hvis du som sponsorvirksomhed skal opbygge en stærk relation til disse målgrupper, som gerne skal ende ud i en øget brandloyalitet (earned), så bliver du nødt til at udvikle og ”eje” fysiske eller digitale aktiveringer, der involverer målgruppen (owned). Så undgår man at blive den irriterende dreng i klassen, der hele tiden afbryder, men er tværtimod den populære alle gerne vil lege med”.

På trods af potentialet i nævnte tilgang, er der stadigvæk for få virksomheder, der arbejder på denne måde.
”Der er stadigvæk for mange, der stopper ved paid – altså ved de generiske ydelser, som alle andre også har. Og det er ærgeligt for både sponsor og udbyder. For det er i faserne owned og earned, at merværdien ligger. Der hvor man både kan differentiere sig som sponsor og udbyder”, afslutter Thomas Beirholm.

Så lad det være en opfordring til det danske sponsormarked. Tænk sponsering ind paid, owned og earned.
Læs mere om tendenser fra IEG i de kommende dages Markedsforing og på IEGs hjemmeside

Ingen kommentarer:

Send en kommentar